Høj kvalitet

Gratis levering

25 år i branchen

0
Trampolinspecialisten kundvagnsikon
0 kr

Indkøbskurv

Tøm
Sum:
indkobskurv: 0 kr
0

Sikkerhed

Trampolinspring er en fantastisk sjov måde at aktivere sig selv på og motionere, og har en meget positiv effekt på sundhed og velvære.

Men al sport og fysisk aktivitet giver risiko for skader, og trampolinspring er ingen undtagelse. Der har været nogle skader, og de ​​har øget i takt med antallet af trampoliner. Trampolinspring er stadig relativt sikkert, og i forhold til mange andre almindelige sports er skadefrekvensen lavere.

Du kan få flere oplysninger herom samt om, hvordan vi arbejder med sikkerhed, ved at klikke på knapperne nedenfor.

1
Sikkerhed på trampoliner

Det er vigtigt at være opmærksom på sikkerheden omkring trampoliner, præcis som i mange andre mere ” modne ” sports. Som et eksempel, ville de fleste forældre aldrig tænke på at lade deres børn starte med deres første slalomski på toppen af den store bakke, men selvfølgelig vil de først blive trænet på børnebakken under opsyn, iført en hjelm og andet sikkerhedsudstyr. Ved trampolinspring bør det være lige så naturligt at tænke på samme måde!

Vi ved Trampolinspecialisten arbejder hårdt for at forbedre sikkerheden for trampolinspring, både i udformningen af ​​trampoliner og ved aktivt at informere om sikker springning.

2
Hop sikkert

Nedenfor omtaler vi de vigtigste aspekter i forhold til trampolinspring:

  • Gennemgå regler og sikkerhed med børnene, før nogen begynder at hoppe. Vores trampoliner kommer med et skilt, der viser sikkerhedsreglerne – sæt det på trampolinen.
  • Brug dit gode omdømme! Hop så du altid har kontrol over dit spring. Start forsigtigt, vent med høje og avancerede hop, indtil du har trænet din teknik og balance.
  • Grundreglen er kun én hopper ad gangen på trampolinen, især for uerfarne hoppere. Undtagelsesvis to hoppere, hvis de er erfarne, og omtrent lige så tunge. Så kan de derefter lære at holde kontrol med den anden hopper og bevægelsen i måtten efter ham. Men aldrig mere end to, man kan ikke holde styr på springene efter flere hoppere, så risikoen stiger markant fra to til tre hoppere.
  • Små børn (under ca. 6 år gammel), må ikke hoppe alene uden et sikkerhedsnet. Efterlad ikke stigen, så små børn kan klatre op på trampolinen uden opsyn.
  • Ingen kolbøtter uden professionel træning. Kolbøtter frem og tilbage skal man ikke forsøge at lære på egen hånd. Få hjælp af en kvalificeret instruktør, der også er ansvarlig for sikkerheden under træningen.
  • Vi anbefaler at deltage i et trampolinkursus. Der kan man lære om sikkerhed, og også hoppeteknik, der gør det muligt at få mere nydelse og træning fra sin trampolin. Sådanne kurser bliver arrangeret i mange dele af landet, du kan kontakte en lokal gymnastik- eller trampolinforening (og hvis du arrangerer kurser, så lad os vide, så vi kan tilføje et link til dig).

3
Sikre tilbehør

Meget kan gøres for at forbedre sikkerheden, når du vælger en trampolin og tilbehør (se også købeguiden):

Trampolinens kantbeskyttelse vil forhindre, at du kommer til skade på rammen og fjedrene, hvis du tilfældigvis skulle lande der. En god kantbeskyttelse skal være af materiale, der giver god støddæmpning og være godt monteret, så den virkelig sidder præcis hvor den skal, selv når du hopper og det blæser. Alle trampoliner har kantbeskyttere, men de fleste billigere trampoliner har fuldstændigt underlødige beskyttere.

Trampolinens størrelse bidrager til sikkerheden, ved at man får større margin ved skæve hop, uden at risikere at lande på kanten.

En tung, robust ramme er sikrere end de lette rammer af tyndvægget stål. De lette rammer er acceptable for børn, men tvivlsomme for ældre teenagere og voksne.

Sikkerhedsnet er et tilbehør, der kan sættes rundt om trampolinen, og gør det umuligt at falde ned fra trampolinen. Vi anbefaler at bruge sikkerhedsnet for at minimere risikoen for ulykker, især for små børn. Hvis man har en ældre trampolin uden tilhørende beskyttelsesnet, anbefaler vi, at man tilkøber et.

Opsætning af trampolinen skal gøres sikkert. Egnede overflader er f.eks. en græsplæne. Der bør ikke være nogle hegn, sten, havemøbler eller lignende inden for omkring to meter.